Actualiteit Verslag

VPG pleitwedstrijd 2021

Voor degenen die de uitzending van onze Pleitwedstrijd hebben gemist en dus ook de mogelijkheid om te stemmen voor de publieksprijzen, brengen we hier nog kort verslag uit. Vier duo’s namen het op 19 april tegen elkaar op in de Braffortzaal waar de eigenlijke pleidooien werden opgenomen. Op 27 april werden die pleidooien uitgezonden, voorzien van live commentaren door de Voorzitter. Tijdens de uitzending kon worden gestemd voor de publieksprijzen.Het eerste duo bestond uit meesters Robin Olivier Karpiel en David Wouters die een casus vennootschapsrecht behandelden. Het tweede duo bestond uit meesters Marijn Serneels en Madeleine Delloye die een casus strafrecht pleitten. Een bijzondere vermelding hierbij gaat naar eremagistraat Jacques Maes die de rol van het Openbaar Ministerie op zich nam. Meesters Bob Beazar en Evelyne Verstraeten kwamen tegen elkaar op in de derde casus verbintenissenrecht. De afsluiter werd verzorgd door meesters Anneleen De Smedt en Frances Caudron in een casus arbeidsrecht.

Ook zij bleven tot 27 april in het ongewisse over de prijzen van de jury. De eerste laureaat van de Pleitwedstrijd 2021 is meester Anneleen De Smedt. Zij ontvangt de Prijs der Oud-Stafhouders op vrijdag 28 mei uit handen van onze Stafhouder. Zij zal tevens worden uitgezonden naar de Zuidelijke Pleitwedstrijden in Breda. De tweede laureaat is meester Robin Olivier Karpiel. Hij ontvangt een prijs uit het Dorff-fonds op vrijdag 28 mei uit handen van onze Stafhouder. De derde laureaat is meester Evelyne Verstraeten, vertegenwoordiger van de stagiairs. Zij ontvangt eveneens een prijs uit het Dorff-fonds op vrijdag 28 mei uit handen van onze Stafhouder.

Het zal degenen onder u die naar de uitzending van onze Pleitwedstrijd keken niet zijn ontgaan dat wij vlak voor de toekenning van de publieksprijzen te maken kregen met een technische storing. Pas na afloop van de uitzending is gebleken dat de meegedeelde resultaten hierdoor waren beïnvloed, met als gevolg dat de eerste publieksprijs (een abonnement Jura One ten persoonlijke titel) uiteindelijk gaat naar meester Bob Beazar en de tweede (een bon voor een toga van Linders) naar onze eerste laureaat meester Anneleen De Smedt. Ere wie ere toekomt.

Bovenop het abonnement Jura One, schenkt onze partner Wolters Kluwer een jaarabonnement op de Juristenkrant aan alle deelnemers voor hun harde inzet. Wij danken onze partner voor dit mooie gebaar.

Vlaams Pleitgenootschap