ActualiteitAll posts

DossierAll posts

Dossier

Aansprakelijkheid van bestuurders

De aansprakelijkheid van bestuurders blijft een boeiend en belangrijk onderwerp. We geven hieronder een korte stand van zaken in het kader van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen voor de leden van het VPG.

Gilbert-Putteman
Boekbespreking Dossier

Lockdown leesvoer: vrederechter Putteman vertelt

Nu we weer terug grotendeels aangewezen zijn op ‘ons kot’ is er niets gezelliger dan in de zetel kruipen met een een nieuwe lading ontspannend leesvoer. Gilbert Putteman, vrederechter van het kanton Vilvoorde, geeft ons in zijn prachtig geschreven boek “Een vrederechter vertelt …” inzage in zijn dagdagelijkse werk. Onze Poelaertplein boekenrecensent geeft een voorsmaakje.

Lees ookAll posts

Paleisweetjes

De metamorfose van het justitiepaleis

Met de toestemming van de Regie der Gebouwen en het Hof van Cassatie werden enkele van de lelijke golfplaten aan de voorkant van het justitiepaleis zwart geschilderd en werden deze foto’s samen met een begeleidende tekst op grote panelen aan de voorkant van het justitiepaleis gehangen.

In de kijker

De openbare verkoop anno 2019

De openbare verkoop, die voor onroerende goederen doorgaans plaatsvindt in een plaatselijk café of in de verkoopzaal van het notarishuis, strookt niet meer met de manier waarop de huidige en jongere generaties goederen verhandelen.

Vlaams Pleitgenootschap