ActualiteitAll posts

Boekbespreking

De Laatste Farao, een avontuur van Blake en Mortimer

Een mysterieuze straling wordt vastgesteld in en rond het Justitiepaleis in Brussel. De straling versterkt met de dagen, legt alle elektrische toestellen lam, en bedreigt uiteindelijk de hele planeet. Het leger besluit de stad Brussel te ontruimen en met een muur af te scheiden van de rest van de aardbol. Wie beter kan de wereld redden dan de Britse helden kapitein Francis Blake en Professor Philip Mortimer?

DossierAll posts

Gilbert-Putteman
Boekbespreking Dossier

Lockdown leesvoer: vrederechter Putteman vertelt

Nu we weer terug grotendeels aangewezen zijn op ‘ons kot’ is er niets gezelliger dan in de zetel kruipen met een een nieuwe lading ontspannend leesvoer. Gilbert Putteman, vrederechter van het kanton Vilvoorde, geeft ons in zijn prachtig geschreven boek “Een vrederechter vertelt …” inzage in zijn dagdagelijkse werk. Onze Poelaertplein boekenrecensent geeft een voorsmaakje.

Lees ookAll posts

Paleisweetjes

De metamorfose van het justitiepaleis

Met de toestemming van de Regie der Gebouwen en het Hof van Cassatie werden enkele van de lelijke golfplaten aan de voorkant van het justitiepaleis zwart geschilderd en werden deze foto’s samen met een begeleidende tekst op grote panelen aan de voorkant van het justitiepaleis gehangen.

In de kijker

De openbare verkoop anno 2019

De openbare verkoop, die voor onroerende goederen doorgaans plaatsvindt in een plaatselijk café of in de verkoopzaal van het notarishuis, strookt niet meer met de manier waarop de huidige en jongere generaties goederen verhandelen.

Vlaams Pleitgenootschap