Permanente vorming 16.01.2024 – Witwasrisico’s voor advocaten – Thomas Incalza

16 januari 2024 12:30 - 14:30

Witwasrisico’s voor advocaten

De opname van de advocatuur in de zogenaamd preventieve antiwitwasbepalingen is nooit vrij van controverse geweest. Grote verbazing hoeft dat niet te wekken. Het blijft een uitdagende evenwichtsoefening om een vrije beroepsgroep met als eerste roeping om in het grootste vertrouwen cliënteel in rechte bij staan tegelijkertijd aan een verplichting te onderwerpen om datzelfde cliënteel zo nodig te melden aan overheidsinstellingen die uiteindelijk tot strafvervolging kunnen overgaan.

Deze permanente vorming heeft tot doel om de aanzienlijke risico’s onder de aandacht te brengen die advocaten hierbij lopen met bijzondere aandacht voor de voortdurende interactie tussen de verplichte witwaswaakzaamheid die zij aan de dag moeten leggen en de verhoogde witwasstrafbaarheid die daarbij komt kijken.

De spreker Thomas Incalza behaalde in 2018 zijn titel van Doctor in de rechten aan de KU Leuven, met zijn doctoraal proefschrift “Grondslagen voor de private opsporing en publieke beteugeling van het witwassen van fiscale vermogensvoordelen: een fundamenteel rechtskundig onderzoek naar de bijzondere positie van het fiscaal basismisdrijf in de antiwitwaswetgeving”. Hij is momenteel professor Inleiding tot het recht en Ondernemingsrecht aan de UHasselt en advocaat bij Quinz advocaten.

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap