28.05.2024 Permanente vorming mededingingsrecht – Richard Steppe

28 mei 2024 12:30 - 14:30

Permanente vorming mededingingsrecht

door Richard Steppe

Het mededingingsrecht heeft niet alleen in de theorie maar ook in de praktijk een belangrijke impact op de dagelijkse bedrijfsvoering in vrijwel alle sectoren. In welke mate kunnen ondernemingen een agressieve prijspolitiek hanteren vis-à-vis hun afnemers, of goede contacten onderhouden met concurrenten? Wanneer moeten transacties worden aangemeld bij de toezichthoudende autoriteiten? In welke mate moeten publieke aanbestedingen voldoen aan staatssteunrechtelijke principes en zijn ook overheidsbedrijven hiertoe gehouden? Een goed begrip van de mededingingsrechtelijke basisprincipes is essentieel.

Richard Steppe is Co-Head of Practice van het EU & Competition team binnen het advocatenkantoor Deloitte Legal. Richard behaalde een Master of Laws aan Harvard Law School (Fulbright, Frank Boas en BAEF fellowships) en startte zijn carrière aan de KU Leuven, waar hij een doctoraat schreef over Europees mededingingsrecht met een beurs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO). Als advocaat werkte Richard eerst bij Linklaters en vervoegde hij in 2021 het team van Deloitte Legal samen met prof. Wouter Devroe. Richard adviseert cliënten in zowel contentieuze als niet-contentieuze zaken betreffende mededingingsrecht en staatssteun, alsook in interacties met toezichthoudende autoriteiten.

In deze lezing worden enkele essentiële mededingingsrechtelijke aandachtspunten toegelicht, met focus op identificatie en praktische remediëring van compliance issues en vaak gestelde vragen door cliënten.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap