PV17 – 02.06.2020 – Vastgoedrecht (webinar)

2 juni 2020 12:30 - 14:00

Sofie Albert (ORYS)  – Webinar

Vastgoedrecht – “Hoe verkoop ik een onroerend goed waarop een stedenbouwmisdrijf rust?”

Tijdens deze permanente vorming nemen we de risico’s en gevolgen onder de loep wanneer een onroerend goed verkocht wordt waarop een stedenbouwmisdrijf rust. Kan dit wel verkocht worden? Welke informatie moet opgevraagd en meegedeeld worden aan geïnteresseerde kopers? Welke clausules moeten in de overeenkomst worden opgenomen? Wat indien het misdrijf wel of niet verjaard is? Hoe zit het met verhuur? Zijn er verschillen tussen het Vlaams en Brussels Hoofdstedelijk Gewest?

Sofie Albert is lid van de Brusselse balie en partner bij ORYS Advocaten, waar zij reeds 7 jaar werkt. Zij maakt er deel uit van de Cel Ruimtelijke Ordening en staat zo in voor de dossiers inzake stedenbouw, ruimtelijke ordening, omgeving, onteigening en milieu en dit zowel voor de Vlaamse als Brusselse regelgeving. Aansluitend legt zij zich eveneens toe op dossiers inzake overheidsopdrachten, alsook meer algemeen bouw- en aannemingsrecht, alsook in overheidsaansprakelijkheid. Daarnaast is zij docent “Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Milieurecht” in de beroepsopleiding voor vastgoedmakelaars aan Syntra Midden-Vlaanderen, campus Asse.

Het Vlaams Pleitgenootschap werkt voor de organisatie van deze permanente vorming samen met Wolters Kluwer. Na de goedkeuring van de betaling van uw vorming ontvangt u een deelnamelink voor de webinar vanuit de tool GoToWebinar (uiterlijk de dag vóór de sessie na afsluiting van de inschrijvingen en een tweede keer één uur voor aanvang van de sessie).

Bij inschrijving voor dit webinar geeft u uw uitdrukkelijke toestemming aan het Vlaams Pleitgenootschap om uw naam en e-mailadres te delen met Wolters Kluwer, die deze gegevens enkel zal gebruiken om u toegang te verlenen tot het webinar-platform.

Daarnaast geeft u ook uw uitdrukkelijke toestemming aan het Vlaams Pleitgenootschap om uw aanwezigheid te laten monitoren door Wolters Kluwer, dat nadien een aanwezigheidsrapport aan het Vlaams Pleitgenootschap zal overmaken met het oog op de toekenning van de juridische punten.

De inschrijvingen voor dit webinar zijn intussen afgesloten.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap