PV18 – 09.06.2020 – Mededingingsrecht (webinar)

9 juni 2020 12:30 - 14:00

Hendrik Viaene (Deloitte Legal) – webinar

“Capita Selecta Belgisch Mededingingsrecht”

Tijdens deze permanente vorming belicht Hendrik Viaene, partner Deloitte Legal – Lawyers, enkele recente ontwikkelingen in het Belgisch Mededingingsrecht. Er is een nieuwe regeling inzake vereenvoudigde aanmeldingen, de Belgische Mededingingsautoriteit heeft een oud wapen (voorlopige maatregelen) terug wat glans gegeven, clementie en immuniteit is nu geen zaak meer enkel voor bedrijven, maar ook individuen komen in het proces interfereren, en de wetgever heeft een nieuw concept “misbruik van economische afhankelijkheid” in de markt gezet. Zowel de Belgische Mededingingsautoriteit als de Europese Commissie hebben een verhoogde aandacht voor “gun-jumping” en voor de bijzondere dynamieken in de digitale sectoren.

Zelfs wanneer je geen specialist in de materie bent, moet je toch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op dit gebied. De sancties zijn gevarieerd en zwaarwegend. Ook hier geldt grootmoeders wijsheid: beter voorkomen dan genezen…

Hendrik Viaene is advocaat-vennoot bij Deloitte Legal – Lawyers, en al meer dan 20 jaar advocaat mededingingsrecht. Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam en spreekt geregeld in binnen- en buitenland over mededingingsrecht en staatssteun.

Het Vlaams Pleitgenootschap werkt voor de organisatie van deze permanente vorming samen met Wolters Kluwer. Na de goedkeuring van de betaling van uw vorming ontvangt u een deelnamelink voor de webinar vanuit de tool GoToWebinar (uiterlijk de dag vóór de sessie na afsluiting van de inschrijvingen en een tweede keer één uur voor aanvang van de sessie).

Bij inschrijving voor dit webinar geeft u uw uitdrukkelijke toestemming aan het Vlaams Pleitgenootschap om uw naam en e-mailadres te delen met Wolters Kluwer, die deze gegevens enkel zal gebruiken om u toegang te verlenen tot het webinar-platform.

Daarnaast geeft u ook uw uitdrukkelijke toestemming aan het Vlaams Pleitgenootschap om uw aanwezigheid te laten monitoren door Wolters Kluwer, dat nadien een aanwezigheidsrapport aan het Vlaams Pleitgenootschap zal overmaken met het oog op de toekenning van de juridische punten.

De inschrijvingen voor deze Permanente Vorming zijn afgesloten.

Ticket Type Prijs

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap