PV04 – 12.11.2019 – Gegevensbescherming in de praktijk

12 november 2019 12:00 - 14:00

Dr. Yung Shin Van der Sype (Timelex)

Gegevensbescherming in de praktijk

 

Abstract
Het gegevensbeschermingsrecht heeft de laatste jaren al heel wat in de kijker gestaan en de GDPR is niemand nog onbekend. In de sessie ‘Gegevensbeschermingsrecht in de praktijk’ zal worden ingegaan op enkele pijnpunten die de praktische implementering van de nieuwe regelgeving bemoeilijken. In het bijzonder zal worden ingegaan op de obstakels met betrekking tot de juridische grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens. Hierbij valt o.a. te denken aan de verwerking van biometrische gegevens van werknemers.

Verder zal dieper worden ingegaan op de melding en mededeling van inbreuken, het omgaan met verzoeken van betrokkenen tot uitoefening van hun rechten, zoals toegangsverzoeken, en de vereisten voor de internationale doorgifte van persoonsgegevens.

Bio
Dr. Yung Shin VAN DER SYPE is gespecialiseerd in privacy- en gegevensbescherming, IT-contracten en ondernemingsveiligheid. Ze adviseert nationale en internationale cliënten uit verschillende sectoren, zowel als de Europese Commissie (o.a. m.b.t. de internationale doorgifte van persoonsgegevens). Ze heeft bijzondere expertise in HR-gerelateerde aspecten van privacy- en gegevensbeschermingsrecht. In 2017 promoveerde ze tot doctor in de rechten aan de KU Leuven met een proefschrift getiteld “Naar een geïntegreerde privacybescherming van werknemers in de onderneming. Een juridische analyse van het verenigbaarheidsprincipe uit het persoonsgegevensbeschermingsrecht op het werk”. Yung Shin is ook lid van het redactiecomité van het tijdschrift Privacy & Informatie en van de Sociaalrechtelijke Kronieken en ze is bestuurslid van de Vereniging Sociaal Recht.

 

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap