Permanente vorming 28.2.2023 – De kracht van onderhandelen – Theo De Beir

28 februari 2023 12:30 - 14:30

“Onderhandelen is een kunst”, een kunstvorm die kan worden aangeleerd, met eigen wetmatigheden, technieken, gedragsregels en methodologie. Welke zijn nu precies die wetmatigheden van het onderhandelen? Welke zijn de geheimen van een goede voorbereiding, de do’s-and-don’ts tijdens een onderhandeling, en welke effectieve onderhandelingstechnieken kunnen worden toegepast?

Gedurende deze sessie leidt Theo De Beir u in in de wondere wereld van het onderhandelen, vertrekkende vanuit de praktijk. Geen saaie opsomming van de onderhandelingstheorieën, maar wel een praktische benadering ervan. Als advocaat dient u vaak cliënten te adviseren of bij te staan in conflict- of contractonderhandelingen. Kennis en kunde in onderhandelen biedt advocaten bovendien de bovenhand in bemiddelingen. In dit opzicht biedt het volgen van deze permanente vorming u nieuwe inzichten die kunnen bijdragen in het versterken van uw onderhandelingsvaardigheden als professional.

Theo De Beir is meer dan 30 jaar actief aan de balie van Brussel en is managing partner van DE BEIR LAW+MEDIATION. Binnen zijn professionele activiteiten gaat zijn voorkeur uit naar “onderhandelen en bemiddelen als het kan, juridische procedure als het moet”. Doorheen zijn praktijk heeft hij ruime ervaring opgebouwd in zowel het voeren van procedures voor rechtbanken als het beslechten van geschillen door middel van een onderhandeling of door op te treden als bemiddelaar.

Als erkend bemiddelaar wordt Theo De Beir enerzijds aangesteld door hoven en rechtbanken om op te treden in complexe commerciële conflicten, anderzijds wordt vaak beroep op hem gedaan door particulieren in buitengerechtelijke bemiddelingen. Theo De Beir is in 2020-2021 voorzitter geweest van de Federale Bemiddelingscommissie (FBC) en op heden vertegenwoordiger voor de OVB in de FBC. Naast zijn advocatenpraktijk en activiteiten als erkend bemiddelaar geeft Theo De Beir jaarlijks talrijke opleidingen, lezingen en masterclasses en wordt hij gevraagd als expert in onderhandelen/bemiddelen. Hij doceert het vak “Onderhandelen en bemiddelen” aan de masterstudenten van de rechtsfaculteit Universiteit Antwerpen.

Theo De Beir is voorzitter en bezieler van het opleidingsinstituut: NEW DEAL ACADEMY. NEW DEAL ACADEMY profileert zich als top-opleidingsinstituut in onderhandelen en bemiddelen. U kan er terecht voor hoogkwalitatieve opleidingen als ‘erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, in sociale zaken, en/of in familiale zaken’, ‘professioneel onderhandelen, de sleutel tot succes’, verschillende dagseminaries in de bouwsector, evenals voor permanente vormingen m.b.t. uiteenlopende materies. Zijn vele praktijkervaring leidt ertoe dat de kracht van deze opleidingen ligt in de constante toetsing van de theorie aan de praktijk.

Theo De Beir schreef de onderbouw en structuur van het onderhandelen, met een blik vanuit de praktijk, neer in zijn boek ‘De Kracht van Onderhandelen’, uitgeverij Borgerhoff & Lamberights. Een tweede herwerkte versie ligt in de boekenhandel begin maart.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap