Permanente vorming – 26.04.2022 – Rechtstreekse vordering en aansprakelijkheidsverzekering: belangrijkste aandachtspunten en valkuilen – Tine Meurs

26 april 2022 12:30 - 14:30

Tijdens deze permanente vorming wordt ingegaan op de rechtstreekse vordering die kan worden ingesteld tegen de aansprakelijkheidsverzekeraar. De rechtstreekse vordering is een belangrijk maar soms minder bekend middel om rechtstreeks vergoeding te bekomen van de betrokken aansprakelijkheidsverzekeraar. Zowel bij het instellen van een rechtstreekse vordering als bij het verweer tegen een rechtstreekse vordering zijn er enkele aandachtspunten en valkuilen waarmee rekening moet worden gehouden. Tijdens deze uiteenzetting wordt nader ingegaan op deze aandachtspunten en valkuilen.

Tine Meurs is advocaat aan de Balie van Brussel en is medewerker in het Commercial & Litigation departement bij Lydian. Zij is doctor in de rechten (KU Leuven, 2017) en is visiting lecturer aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Als advocaat legt Tine zich toe op het ruimere verzekeringsrecht, waaronder advies en geschillenbeslechting over verzekeringsproducten en -contracten, verzekeringsdistributie en consumentenrecht.

Zij publiceert regelmatig over het verzekeringsrecht, zoals recent nog over de verzekering van automatische motorvoertuigen en de aansprakelijkheid van verzekeringstussenpersonen. In 2020 verscheen tevens de commerciële versie van haar doctoraatsthesis over ad hoc medeverzekering bij Intersentia. Tine is lid van de deelredactie ‘Verzekeringen’ van het Tijdschrift voor Belgisch Handelsrecht (TBH/RDC) en van de Commissie voor Verzekeringen (adviesorgaan in de schoot van de FSMA).

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap