Permanente vorming 22.11.2022 – Internationale beroepsinkomsten – welk land krijgt welk stukje van de taart? – Veerle Lerut

22 november 2022 12:30 - 14:30

Steeds meer mensen oefenen hun beroepswerkzaamheden uit in een internationale context. Ze oefenen hun werkzaamheden fysiek uit in het buitenland, en/of hebben een buitenlandse werkgever of opdrachtgever of zijn werkzaam voor een vennootschap gevestigd in het buitenland. 

De vraag die in deze situaties steevast de kop op steekt, is welk land welk stuk van het beroepsinkomen mag belasten. Daarnaast moet onderzocht worden welke sociale zekerheidswetgeving van toepassing is. 

In deze permanente vorming wordt voor een aantal veelvoorkomende situaties van internationale tewerkstelling toegelicht hoe voormelde vragen moeten worden beantwoord. 

Veerle Lerut is advocaat bij het kantoor Cazimir en lid van de Brusselse balie. Zij legt zich sinds de start van haar carrière in 2008 toe op de fiscale en sociaal zekerheidsrechtelijke implicaties van situaties van internationale tewerkstelling. Zij staat in deze zowel individuen als ondernemingen bij, en geeft regelmatig seminaries over het onderwerp. 

Door de jaren heen, heeft Veerle haar expertise in verschillende hoedanigheden kunnen opbouwen. Zij startte haar carrière aan de balie, waarnaar zij in 2019 terugkeerde na een aantal jaren gewerkt te hebben bij één van de big four en bij een grote Vlaamse universiteit. Veerle behaalde haar Master in de Rechten in 2007 aan KU Leuven. In 2008 behaalde zij aan diezelfde universiteit de Master na Master in tax.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap