Permanente vorming 21.06.2022 – Distributierecht – Filip Tuytschaever & Lise Ryckaert

21 juni 2022 12:30 - 14:30

Workshop distributierecht – nieuwe VBER in the spotlight

Sedert 1 juni gelden de nieuwe Europese Verticale Groepsvrijstelling en de nieuwe Verticale Richtsnoeren.

Deze zijn de instrumenten bij uitstek voor ondernemingen om na te gaan of hun distributieovereenkomsten zijn toegelaten onder het mededingingsrecht. De groepsvrijstelling is een zeer belangrijk instrument in de praktijk: verboden clausules zijn niet alleen nietig en onafdwingbaar maar kunnen ook leiden tot fikse boetes.

De Europese Commissie heeft meerdere jaren gewerkt aan de nieuwe teksten. Het advocatenkantoor contrast heeft via het Distribution Law Center actief bijgedragen aan de publieke consultatie omtrent de ontwerpteksten. Het handboek dat over dit onderwerp gaat en in meerdere talen is verschenen (onder andere bij Oxford University Press) is ook van de hand van de advocaten van contrast.    

Filip Tuytschaever, partner bij contrast en professor Europees mededingingsrecht aan de VUB, en Lise Ryckaert, advocaat bij contrast en DLC coördinator, loodsen de deelnemers tijdens het seminarie door het nieuwe regime, en overlopen de stappen die elke onderneming moet nemen om na te gaan of haar distributieovereenkomsten in overeenstemming zijn met het nieuwe Europese regime. De deelnemers zullen vragen kunnen stellen.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap