Permanente vorming – 19.04.2022 – Enkele topics uit het beslagrecht – Bart Volders en Dries Beckers

19 april 2022 12:30 - 14:30

In deze permanente vorming zullen Bart Volders en Dries Beckers een aantal (specifieke) rechtsfiguren en onderwerpen uit het nationaal en internationaal beslag toelichten zoals de gewoon schuldenaarsverklaring, de verbreking in cassatie en het Europees bewarend bankbeslag.

Bart Volders is partner van Arcas Law. Tot eind 2015 was Bart partner in de praktijkgroep Litigation & Arbitration van het kantoor Stibbe. Alvorens toe te treden tot het kantoor Stibbe, was Bart verbonden aan het kantoor Linklaters in Brussel. Hij is advocaat aan de balies te Brussel en Antwerpen. Bart is licentiaat (2002) en doctor in de rechten (2007). Hij doceerde van 2008 tot 2010 als deeltijds docent het basisvak internationaal privaatrecht en enkele aanverwante keuzevakken aan de Universiteit Antwerpen. Hij was bovendien gastdocent internationaal privaatrecht en internationaal arbitragerecht aan de Universiteiten van Toulouse (Frankrijk) en Bujumbura (Burundi). Bart is auteur van drie boeken en enkele tientallen bijdragen gepubliceerd in binnen- en buitenlandse wetenschappelijke tijdschriften en verzamelwerken. Hij wordt veelvuldig gevraagd om als spreker uiteenzettingen te geven over allerhande onderwerpen die de internationale en complexe geschillenvoering aanbelangen.

Dries Beckers is advocaat bij Arcas Law en legt zich toe op geschillenbeslechting, met een focus op geschillen in het handelsrecht, het economisch recht en het vennootschapsrecht. Van 2014 tot 2018 werkte Dries bij een Brussels advocatenkantoor dat zich toelegt op het handels- en vennootschapsrecht en gespecialiseerd is in alternatieve geschillenbeslechting (bemiddeling en arbitrage).  Hij is advocaat aan de balie te Brussel sinds 2014. Dries behaalde een master in het publiek recht in 2013 aan de Vrije Universiteit Brussel en een bijkomende master fiscaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel in 2014 (met onderscheiding).

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap