Permanente vorming 07.03.2023 – Hoe talent aantrekken en behouden in uw advocatenkantoor – Kluwer

7 maart 2023 12:30 - 14:30

58 % van de advocaten geeft aan dat ze in het komende jaar niet meer voor hetzelfde kantoor zullen werken. Dat blijkt uit Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey 2022.

Dat is een zeer opvallend cijfer en geeft duidelijk aan dat er werk aan de winkel is om het welzijn van uw medewerkers voorop te zetten. Het blijkt in de praktijk zeer moeilijk om openstaande functies binnen de advocatuur ingevuld te krijgen. En nadien volgt de uitdaging om deze nieuwe medewerker te behouden. Wat zoeken advocaten bij een advocatenkantoor? En wat maakt dat ze er graag werken en willen blijven?

Khedi Verhaeghe, voormalig advocate en Strategy Manager bij Wolters Kluwer overloopt enkele opvallende vaststellingen uit de vermelde studie. We bekijken welke initiatieven u kan opzetten om van uw kantoor een aangename werkomgeving te maken en zo de oorzaken van ontevredenheid bij medewerkers te counteren. Zoals bijvoorbeeld het kunnen uitvoeren van uitdagend en hoogkwalitatief juridisch werk in tegenstelling tot het verliezen van tijd met repetitieve taken en administratie. Maar ook de werkdruk en remote werken staan hoog op de lijst.

Zo zal Kenny Gastmans, Online Advisor Jura, in een tweede luik inzoomen op de online databank Jura, onmisbaar voor de jurist die up-to-date informatie wil, zij het op kantoor of tijdens thuiswerken. Hij toont de meerwaarde van deze tool voor juridisch opzoekwerk en enkele bestaande en aankomende nieuwigheden.

Tot slot tonen we hoe Kleos het dagelijks werk van medewerkers kan verlichten zodat men meer tijd overhoudt voor het kwalitatieve juridische werk.

Dit gratis webinar vindt plaats op dinsdag 7 maart van 12u30 tot 14u30 en is erkend voor twee juridische punten. Inschrijven kan via onderstaande link: https://register.gotowebinar.com/register/5482928466022824543

Vlaams Pleitgenootschap