Permanente vorming – 03.05.2022 – Fiscale aspecten van een share deal vs. asset deal: actuele aandachtspunten – Wouter Strypsteen

3 mei 2022 12:30 - 14:30

Een essentiële vraag bij bedrijfsoverdrachten is de keuze tussen de (ver)koop van de aandelen, de zogenaamde share deal, of van activa, de zogenaamde asset deal. Deze keuze leidt immers tot fundamenteel verschillende fiscale gevolgen en dit zowel bij de koper als de verkoper. 

Tijdens deze permanente vorming zal Wouter Strypsteen de belangrijkste aandachtspunten overlopen waarmee in dit kader rekening moet worden gehouden. Er zal onder meer specifiek worden ingegaan op vastgoedtransacties en een aantal recente ontwikkelingen inzake bijvoorbeeld de behandeling van meerwaarden op aandelen, mogelijkheden tot fiscaal gunstige uitkeringen via liquidatiereserves en de aftrekbaarheid van financieringskosten.

Wouter Strypsteen is advocaat bij het kantoor Cazimir en lid van de Brusselse balie. Hij legt zich hoofdzakelijk toe op het adviseren van cliënten over de fiscale en juridische aspecten van bedrijfsoverdrachten, vennootschapsherstructureringen en financiële investeringen.

Ticket Type Prijs Winkelmand

Vlaams Pleitgenootschap